Een wifi versterker is er in vele soorten, kleuren en uitvoeringen. Je ziet door de bomen het bos niet meer als leek. Daarom hebben we hier testen uitgevoerd waarbij de draadloze wifi versterker, de mini internet versterker, de goedkope wifi extender tot de duurste wifi versterker onder de loep zijn gehouden. Op die manier kunnen we je vertellen wat de slechtste versterker, de beste versterker maar ook wat je daarvoor betaald en dus de goedkope wifi versterkers zijn. Hieronder zie je wat uit onze testen als de beste wifi versterker is gekomen dus wat je beste keuze is!

Heb je last van een slecht bereik? Probeer dan een wifi versterker.

Je kent het wel. Je bent bezig met het downloaden van een bestand en je internet verbinding is traag of word steeds onderbroken. Omdat we steeds meer draadloos werken met onze laptops, tablets en smartphones worden we ook steeds afhankelijker van onze verbinding. Daarom willen we ook thuis in elke plaats van het huis kunnen beschikken over een goede wifi verbinding. De redenen waarom we soms te maken hebben met een slechte wifi verbinding kunnen o.a. de volgende zijn:

 • De afstand tussen je wifi modem en waar je bent is te groot
 • Er zijn veel gebruikers tegelijk bezig op dezelfde verbinding
 • Er zijn objecten die storen tussen het wifi modem en waar jij bent
 • Het signaal van het wifi modem is zwak
 • Andere apparaten verstoren het signaal
 • Het apparaat wat je gebruikt heeft een slechte ontvangst van het wifi signaal

Met het gebruik van een goede wifi versterker (of wifi repeater) zijn deze problemen eenvoudig op te lossen. Wifi versterkers zorgen er voor dat je signaal tussen jou en het modem een boost krijgt waardoor het vanaf de wifi versterker weer dezelfde signaalsterkte heeft als vanaf het modem. Belangrijk is dat je altijd eerst even test of het signaal van je wifi modem goed is. Dat is eenvoudig te testen door je laptop met een kabel met de router te verbinden. Als je signaal goed is dan weet je dat het daar niet aan ligt en dat een wifi versterker de oplossing voor je kan zijn!

Wat is een wifi versterker?

wifi versterkerVoor dit duidelijk te maken nog even het volgende. We noemen het hier wifi versterker maar je kunt het onder verschillende namen terugvinden op het internet en bij de winkels. Veelgebruikte namen zijn ook internet versterker, wifi signaal versterker, wifi extender, draadloze of wireless extender en nog wel een aantal. Hoe de naam ook is ze doen allemaal hetzelfde. Namelijk het signaal dat het modem uitzend opnieuw in kracht en sterkte laten toenemen. Daardoor kun je verder van je modem vandaan  zijn want de tussen jou en je modem werkende internet versterker zorgt er voor dat het signaal sterk genoeg is om gebruik van te maken. Het ziet er niet anders uit dan een wat grote stekker die in het stopcontact gaat dus het is draadloos en in ieder huis of kantoor te gebruiken.

Wat is op dit moment de beste wifi extender?

Er komen regelmatig nieuwe wifi versterkers op de markt. Het blijft altijd verstandig als je er een gaat aanschaffen op dat moment weer even te onderzoeken op onze site wat dan de beste is. Er zijn flinke prijsverschillen in de aanschaf.

 • Een goedkope wifi versterker heb je al voor iets meer dan 30 euro.
 • Een dure kost je ruim 85 euro.
 • Beiden zijn draadloze wifi versterkers.
 • Beiden werken goed.
 • Beiden zijn dual band
 • Het verschil zit in het aantal Mbps. Hoe groter het aantal Mbps hoe sneller de verbinding. Bij de duurdere is de snelheid groter dan bij de goedkoper internet versterker.

Hoe werkt een versterker?

Vergelijk het maar met de turbo van een automotor. Er wordt een extra boost of impuls gegeven om de automotor meer power te geven. Zo ook werkt een wifi versterker. Het geeft een extra boost aan het internet signaal zodat het weer sterker is voor de gebruikers die daarbij in de buurt zijn. Als je dus een slecht internet signaal in je huis hebt, kan een wifi repeater uitkomst bieden. Dit filmpje hieronder legt het gehele principe van een wifi versterker uit.

Wifi signaal versterken in een groot pand of bedrijfsruimte.

De draadloze wifi versterker kan in een grote lege ruimte een goede uitkomst bieden om toch overal signaal te kunnen ontvangen. In een kantoorruimte kan het ook maar daar zal je misschien wat meer wifi versterkers nodig hebben omdat er meer wanden zijn en andere apparatuur is. Het aantal is dus sterk afhankelijk van de omgeving. Met de beste wifi versterker zorg je er voor dat het een echte netwerk versterker is voor je bedrijfsnetwerk. Een internet versterker kopen is simpel want iedere computerzaak heeft ze in het schap liggen. Het alternatief voor een beter signaal is een ander modem te kopen maar dat is een kostbare zaak zeker als je een groot pand wilt voorzien van signaal. De beste interner versterker is dan een veel goedkoper alternatief. Bovendien is het draadloos, makkelijk te installeren want het is plug en play en vereist geen technische kennis. Het volgen van de instructies is zelfs voor de niet techneut een eenvoudige opgave.

Andere oplossingen voor jouw wifi problemen.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een wifi versterker kun je eerst nog een aantal andere oplossingen proberen:

 • Onderzoek of je wifi signaal van het modem de sterkte geeft die je provider belooft
 • Als het modem goed werkt probeer het op een andere plaats in huis te zetten
 • Zorg er voor dat je modem niet in de buurt staat van andere apparaten zoals een magnetron.
 • Voor overige tips verwijzen we je graag door naar onderstaande video


Als dat alles niet zorgt voor een verbetering in huis dan is het tijd voor een wifi extender.

Waarom moet je kiezen voor een internet versterker?

Als je alles wat hierboven is beschreven hebt gelezen dan weet je dat er veel voordelen zijn aan een wifi versterker. Het maakt niet uit welke wifi versterker of internet versterker je koopt. De duurste of de goedkoopste. De voordelen lopen over het algemeen wel op naarmate de prijs oploopt. Samengevat levert een internet versterker je de volgende voordelen op:

 • Goedkoper dan nieuw modem
 • Draadloos in de meeste gevallen
 • Plug en Play installatie dus makkelijk
 • Klein want het past in het stopcontact
 • Je hele locatie kun je snel voorzien van een signaal, ongeacht de grootte
 • Door het versterkte signaal kunnen meerdere gebruikers een hoge snelheid behouden

Alles bij elkaar dus een goedkoop en goed alternatief voor een vervelende situatie waarbij de ergernis van een slecht wifi signaal is weggenomen en u en uw huisgenoten optimaal gebruik kunnen maken van de internet versterker.

Ben je overtuigd dat een wifi versterker uitkomst kan bieden voor sneller internet bij jou thuis of op kantoor? Lees dan hier onze wifi repeater reviews van alle wifi repeaters die er zijn! Kies er een die voldoet aan jou eisen.